Да дојдеше Дурловски на дебата, немаше во него да ја гледам мојата расцепена глава на 27 април, ниту нашата крв на неговиот образ. Ќе го гледав ликот на мојата и неговата ќерка кои десетина дена пред тоа ми седеа во скут, а јас им читав приказна. Десет дена пред да ги испрати насилниците во Собрание. И кога ќе ги погледнев нивните лица ќе помислев дека тие две ќерки заслужуваат повеќе. Заслужуваат добрина, а не насилство и омраза. Заслужуваат човечност, не одмазда.Затоа не сме исти. Ние сме луѓе дури и со нелуѓе, изјави Радмила Шекеринска , носител на кандидатската листа на Колаицијата „Можеме“ во петтата изборна единица на денешната трибина во Битола 

 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани