Талат Џафери како носител на листата со кандидати за пратеници на ДУИ во петатта изборна единица денес ја посети Битола и Битолско. Посетата тргна од Почесниот албански конзулат, за кого пораншениот претседател на Собранието рече дека е симбол за добрососедски односи, зближување на народите и соработка на државите. 

„Како носител на листа ја користам можноста да ги поминам сите населби, да ги  посетам повеќе граѓани без оглед на припадноста зашто по изборите секој еден кој ќе добие мандат е претставник на изборната единица, а не на дел од единицата. Ќе настојувам да ги застапувам интересите на граѓаните во целина. Како пратеник, заменик министер за одбрана, па министер за одрабана, претседател на Собрание мисам дека докажав дека работам во името на граѓаните и за граѓаните и тоа е основна цел“, рече Џафери. 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани