Се асфалтира спортското игралиште во ОУ „Тодор Ангелевски“

Мај 11, 2021

 

Започна асфалтирањето на реконструираните спортски терени во училишниот двор на ОУ „Тодор Ангелевски“ во Битола. Терените ќе бидат наменети за мал фудбал, кошарка, тенис и одбојка, заедно со потребните спортски реквизити, а паралелно се врши хортикултурно уредување. Дополнително на спортските терени ќе биде поставено осветлување, со цел истите да се користат и во ноќните часови.

Градоначалничката на Општина Битола и тимот кој што работи на овој проект извршија увид во теренските активности и беа запознати со динамиката на изведба. Општина Битола за реконструкцијата на спортските терени издвои над 3.700.000 денари.

Todor Angelevski 1

Todor Angelevski 4

 

Todor Angelevski 5

 

Todor Angelevski 6

 

Todor Angelevski 7

Todor Angelevski 8

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани