Соопштенија

Јавното претпријатие „Стрежево“ на своите вработени, граѓаните на Битола и на цела држава им го честита Денот на Републиката, 2 -ри Август кога било дигнато Илинденското востание во 1903 година…
Престануваат да важат посебните мерки за работа и превентива  дадени  по  препорака на министртството за здравство при прогласувањето  на епидемија на морбили на ниво на државата. Од денес важи редовниот…
Имајќи предвид дека изведената градба „Доводен цевковод и нов резервоар за село Лавци“ е ставена во пробна функција, ЈКП. „Водовод“ – Битола како надлежен општински давател на услуга Ве известува…
Здружението на пезнионери од Битола заедно со Здружението на инвалитски пензионери и инвалиди на трудот од Битола почна со реконструкција на влезните скали кон Здруженијата кои беа руинирани. Сега се…
РЕК Битола ја информира јавноста дека пристапи кон исклучување на Блок 2 заради намалување на корисното дејство на истиот, а како последица на пројавената неисправност на групата загревачи за висок…
ЈП „Стрежево“ Битола им соопштува на сите граѓани дека сезоната за наводнување 2019 година е започната. Од тие причини во главниот канал и останатите објекти се пуштаат поголеми количини на…
Ве известуваме  дека во периодот од 10.06. 2019 година до 10.07. 2019 година, нa корисниците на услугите на ЈКП „Водовод“ Битола кои имаат заостанат долг за вода и тоа; /по…
Се известуваат граѓаните корисници на вода од ЈКП„ВОДОВОД“ Битола дека сметките и фактурите за потрошена вода можат да ги плаќаат покрај на пошта, благајната на ЈКП„ВОДОВОД“ Битола, интернет порталот за…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани