Декември 13, 2018

Дневно

Шо рече

Александар Кирацовски:  Сите оние  што направиле злодело на 27 април ќе одговараат, оние кои биле заведени ќе бидат ослободени

Александар Кирацовски: Сите оние што направиле злодело на 27 април ќе одговараат, оние кои биле заведени ќе бидат ослободени

12 Дек, 2018 Шо рече

-Процесот на амнестија е во тек, парламентарната група која што е избрана да работи на оваа проблематика го финализира крајното решение. Сакам да ја информирам јавноста, дека многу строго правиме дистинкција меѓу две групи -граѓани кои што, условно кажано, влегле во Собранието на РМ на 27 април 2017 година, односно правиме разлика меѓу оние кои што иницирале, нарачале ио организирале насилство во Собранието и оние кои што на некој начин биле заведени да бидат дел од истото. Ве уверувам дека сите оние кои што направиле злодело на 27 април ќе одговараат, сите останати, кои на некој начин биле заведени во таа насока, ќе бидат ослободени од обврската. Сакам да истакнам дека во иднина, независно кој какво дело ќе направи ќе одговара согласно законите во РМ, рече Кирацовски денеска во Битола. 

Вилает

По долги години запуштеност се реконструира кровот на Земјоделското училиште во Битола

По долги години запуштеност се реконструира кровот на Земјоделското училиште во Битола

13 Дек, 2018 Вилает

Во средното општинско земјоделско училиште „Кузман Шапкарев“ – Битола се реконструира кровот и се препокрива објектот. Санацијата е овозможена со средства  од А.Д МЕПСО во висина од 2,500,000 денари. Ова битолско училиште е со 110 годишна традиција  и во последните децении не се памети поголем реконструктивен зафат. Училиштето беше маргинализирано во споредба со други школи во градот и не беа направени никакви вложувања и санации.

Ифрит

Хаварисани возила скапуваат по улици, а битолчани  нема каде да паркираат

Хаварисани возила скапуваат по улици, а битолчани нема каде да паркираат

12 Дек, 2018 Ифрит

Се почеста е сликата низ градот на оставени хаварисани возила на  јавни површини, пред зградите или на улиците  покрај  куќите. Со години овој проблем се провлекува, а ваквите возила се оставени буквало насекаде, па дури и на пешачките патеки. ’Рѓосани, со издишани гуми, без регистарски таблички, нивните сопственици ниту се потрудиле да им го најдат чарето. Битолчани реагираат и негодуваат затоа што хаварисаните возила непотребно зафаќаат места за паркирање, кои  секогаш недостасуваат. Во центарот на градот каде  е тешко да се најде паркинг простор за автомобилите, несовесни сопственици со години ги оставаат и едноставно ги забораваат  своите хаварисани возила. Само на „Партизанска на потегот од „Симпо“ до Музејот има две такви возила, едно е оставено спроти Влашката црква, а друго во близина на Градската библиотека, а ги има уште на неколку локации само во централното градско подрачје.   Од Комуналната инспекција на Општина Битола велат дека граѓаните имаат право да пријават до...

Соопштенија

СООПШТЕНИЕ ОД ЗДРУЖЕНИЕ НА ПЕНЗИОНЕРИ - УПИС ЗА КУПУВАЊЕ МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ НА РАТИ

СООПШТЕНИЕ ОД ЗДРУЖЕНИЕ НА ПЕНЗИОНЕРИ - УПИС ЗА КУПУВАЊЕ МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ НА РАТИ

10 Дек, 2018 Соопштенија

Здружението на пензионери од Битола им соопштува на своите членови – корисници на старосна, семејна и воена пензија дека започнува упис на млечни производи:   1.Кравји кашкавал штека (околу 3.0 кг.) за 310 денар/кг. 2.Кравји кашкавал вакум (парче околу 300 г.) за 320 денари/кг. 3.Мешан кашкавал штека (околу 3.0 кг.) за 330 денари/кг 4.Мешан кашкавал вакум (парче околу 300 г.) за 340 денари/кг 5.Кравјо бело сирење вакум (парче околу 300 гр.) за 220 ден. 6.Мешано бело сирење вакум ( парче околу 300 гр.) за 250 ден. 7.Биено сирење вакум (парче околу 300 гр.) за 320 ден/кг.

tehnicko

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани