Раководниот  тим на претпријатието кое стопанисува со градскиот водовод во градот Призрен-Република Косово изминатата недела  беше во посета на ЈПК „Водовод“-Битола . При обиколката на објектите на Битолски водовод се разменети  искуства за начинот на работењето и на двете претпријатија.
-Најголем акцент е ставен во примената на СКАДА системот на водоснабдување, нејзината намена во намалувањето на водните загуби и откривањето на злоупотребите, велат од ЈКП „Водовод“-Битола.

vodovod 1

vodovod 2

Капаци од шахти низ  битолските улици  и натаму се  мета на несовесни граѓани и крадци . По реакции на битолчани  дека недостасуваат капаци од шахти на Булеварот 1-ви Мај , кај Музичкото училиште и Историскиот архив , ЈКП „Водовод“ги санира и соодветно ги  обезбеди истите .  

-По забелешки на загрижени граѓани, веднаш се испратени екипи на терен за санација на истите, велат од ЈКП"Водовод".

Кражбите на шахти во Битола траат со години, така што пред десеттина години се случуваше  да бидат украдени дури и по 200 кражби месечно , по што решението се бараше во бетонски капаци.

Сега ЈКП „Водовод“ ги охрабрува битолчани да реагираат и да пријават доколку забележат дека на одредена позиција нема шахта или инвентарот со кој стопанисува претпријатието, доколку се оштетени,  прават проблем или се евентуална опосност за минувачите или возилата.

vodovod 1

vodovod 2

ЈКП“Водовод“-Битола  им подели околу осумдесет новогодишни пакетчиња на децата на своите вработени со  впечатлив едукативен театарски перформанс  со Дедо Мраз, Снежната кралица и други ликови од анимираните филмови за деца.

Соопштение од ЈКП „Водовод“

Ве известуваме дека на ден 07.11. 2018 година (среда) од 09-14 часот поради реконструкција на водоводна мрежа,   работи на  регионален  цевковод од средна зона, ќе има прекин на  водоснабдувањето во населбите;  „Брусничка“, „Брусничко-Лавчанска“, високиот дел од „Буковска населба“ населба „Недопирливи“, „Ремо“ , „Бадембалари“ и „Смилевски Баир“ (горниот дел) Улиците;  „Довлеџик“ „Паца Мирчева“, „Тодор Паница“, „АРМ “, „Младински Бригади“, „Димче Лахчански“, „Ружа Делчева“ , „Лавчански пат“, „Анести Пановски“ „Игњат Атанасовски“ како и дел од „Партизанска“ (од Бадо маркет нагоре).

Инвентивен споменик кој потсетува на делови од системот на битолскиот  водовод, како и велосипедски паркинг се  поставени пред седиштето на ЈКП „Водовод“ во Битола. Битолски „Водовод“  прославива исклучително важен јубилеј  90 години од постоењето.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани