Webp.net gifmaker

По ремонтот, Блокот 3 се става во функција

Јули 11, 2019
Фото: архива Фото: архива

РЕК Битола ја известува јавноста дека успешно завршија ремонтните активности на Блок 3 во рамките на кои се извршени сите планирани зафати. Во текот на денот започнуваат пуштачките операции, по што Блок 3 ќе биде ставен функција и синхронизиран со електро - енергетскиот систем на земјата.

„Паралелно со тоа, од работа ќе биде исклучен Блок 1 на кого ќе бидат извршени сервисно – санациони зафати за подобрување на производствените перформанси. РЕК Битола ќе го продолжи производството на електрична енергија од Блок 2 и Блок 3, со што целосно ќе ги задоволи потребите од електрична енергија на АД ЕСМ и Република Северна Македонија“, пишува во соопштението од РЕК „Битола“.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани