Webp.net gifmaker

Општина Могила ја собира отпадната слама и од неа прави пелети за загревање на училиштата(видео)

Август 06, 2019
{YouTube}https://youtu.be/Q5st8p_2NNg{/YouTube}

Општина Могила ја собира отпадната слама и од неа прави пелети. Јавното комунално претпријатие под раководство на ве-де директорот Александар Чагорски заедно со вработените ја собираат сламата во атарот на селото Могила. Сламата потоа се преработува во пелетарката сопственост на општината. Покрај намалувањето на трошоците за греење се внимава и на намалување на загадувањето на амбиенталниот воздух.

-На овој начин правиме заштеда за греењето по училиштата и во истовреме го намалуваме загадувањето. Освен зградата на општината со пелети од лани се загрева и школото во село Ношпал , а од следната грејна сезона ќе се загрева и школото во селото Добрушево, вели градоначалничката на Општина Могила Јасмина Гулевска.  

 2 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани