Webp.net gifmaker

Игроорците од Новаци со импресивен настап во Банско, Бугарија

Декември 03, 2019

"КУД НОВАЦИ" од Новаци изминатиот викенд настапи на на фолклорниот концерт во Годлево,општина Разлог во Р.Бугарија. Патувањето и гостувањето на игроорците беше овозможено од Општина Новаци. 
-Игроорците од „КУД НОВАЦИ“ се постојани промотори на фолклорот и традицијата од нашиот крај претставувајќи ја општина Новаци не само на национално туку и на меѓународно ниво.

Благодарност до градоначалникот Љубе Кузманоски и Советот на општина Новаци кои со финансиска поддршка го овозможија учеството на нашето фолклорно друштво во Бугарија.

Благодарност и до организаторите и добрите домаќини со што нашите членови од „КУД НОВАЦИ“ од Банско понесоа позитивни моменти, велат од „КУД НОВАЦИ“.

DSC 0132

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани