Webp.net gifmaker

Четири училишта во Општина Могила инсталираат инвертер клими за греење

Декември 12, 2019

Општина Могила направи целосна замена на печките на дрва, со високо ефикасни инвертер клими во четирите основни училишта  ОУ “Браќа Миладиновци” с.Дедебалци;  ОУ “Кочо Рацин” с.Трновци;  ОУ “Гоце Делчев” с.Радобор и во  ОУ “Кочо Рацин” с.Лознани.

-Со ова, училиштата во општина Могила, користењето на огревно дрво, кое се вбројува како главен извор на ПМ честички, ќе го заменат со еден од најеколошките, но и најекономичните начини на загревање.Планот за чист воздух е план со еколошка предност и економска исплатливост, вели градоначалничката Јасмина Гулевска.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани