Webp.net gifmaker

Нашинец од Шведска го фати крстот во Црно Буки

Јануари 19, 2020
Роберт Талесвки заедно со кумовите Тодорче Кочишки (лево) и Горан Макаловски (десно) Роберт Талесвки заедно со кумовите Тодорче Кочишки (лево) и Горан Макаловски (десно)

Светиот крст во водите на реката Шемница во битолското село Црно Буки го фати 26-годишниот Роберт Тасевски, нашинец од Шведска. Момчето по татко води потекло од Црно Буки, а со семејството живее во Шведска. Тасевски не пропушта поголем празник , а да не го посети Црно Буки. Така и годинава за Водици беше таму и беше меѓу групата од петанесетина жители на селото кои скокаа по крстот. Од Црно Буки велат дека неговото семејство е почитувано меѓу месното население, а дека Роберт е верен навивач на фудбалскиот клуб „Црно Буки“ и го помага.кк

ккк

Ж.З.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани