Webp.net gifmaker

Фабриката за пелети од отпадна слама двоен бенефит за Општина Могила

Февруари 19, 2020

Фабриката за пелети од отпадна слама оваа зима ги намали трошоци за греење на општинската зграда на Општина Могила, а во исто време придонесува и за намалување на загадувањето на амбиенталниот воздух, објави градоначалничката Јасмина Гулевска, постирајќи видео од преработката на отпадната слама.

-Со преработка на отпадната слама од нивите во Могила во фабрика што е под општинска надлежност, се произведуваат пелети кои се користат за загревање на општинската зграда. Со овој метод на искористување на отпадната слама за производство на пелети, покрај намалувањето на трошоците за греење се внимава и на намалување на загадувањето на амбиенталниот воздух, вели градоначалничката на Општина Могила Јасмина Гулевска.

њаа

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани