Webp.net gifmaker

И Јавното претпријатие „Водовод“ од Битола се вклучи во борбата против ракот на дојка. Денес директорот на ЈЗУ Клиничка болница од Битола Др. Зоран Лазаров и директорот на „Водовод“, Горан Козаров потпишаа договор за взаемна соработка која започнува со реализација уште од овпј понеделник, 11 ноември. Имено околу 50 жени вработени во Водовод ќе направат скрининг на ЕХО и мамографија се со цел да се влијае во превентивата на оваа лоша болест која ја зафаќа женската популација.

Ги информираме нашите пациенти дека утре (29.10.2019 год) на самиот влез од ЈЗУ Клиничка Болница -Битола ќе се вршат  завршни градежни активности -асфалтирање и затоа во текот на утрешниот ден  пристапот за влез  ќе биде отежнат. Ги замолуваме граѓаните за разбирање.

ЈЗУ Клиничка Болница Битола се вклучува во одбележувањето на oктомври како месец посветен на подигање на свеста за ракот на дојка. Заедно со „Кромберг и Шуберт“- Македонија ДООЕЛ Битола ја отпочнуваат првата кампања под мотото: „Надеж,храброст и сила-заедно спасуваме живот“. Првиот бесплатен  ЕХО скрининг  на дојка започнува во просториите на „Кромберг и Шуберт“- Македонија ДООЕЛ Битола, каде сите вработени од оваа компанија можат да се јаваат на преглед кај медицинската екипа од Болницата која таму е секој ден овој месец. 

Стручен тим од РЕК „Битола“ помогна да се отстранат дефектите и да се подобри работењето на котларата во битолската Клиничка Болница. Зафатите што РЕК ги изведе во установата изнесуваат 20 000 евра. Со ова Болницата без проблеми ќе ја дочека грејната сезона и веќе нема да има загуби од пареа и вода во системот за греење.

Клиничката болница од Битола која досега се грее на мазут, во иднина ќе треба да добие еколошки ситем за греење, ладење и вентилазија преку хибриден систем со примена на соларна енергија и топлински пумпи со што емисијата на јаглероден диоксид ќе се намали за една третина.

Страница 1 од 6

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани