Webp.net gifmaker

Денес

Протест против  договорот  со Грција  се одржа вечерва на плошадот Магнолија во Битола. Граѓаните  кои дојдоа на протестот изјавија дека не одобруваат промена на уставното име на Македонија
Претседателот на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), академик Таки Фити, денеска беше промовиран во редовен член на Македонското научно друштво од Битола.
 На  13  јуни во 1943 г,  на денот на отпечатувањето на првиот дел од првата стихозбирка во слободната македонска литературна историја „Македонски народно-ослободителни песни“  во несреќен случај во Лопушник, Кичевско,…
Изградба на фотоволтаична централа со јачина до 500 киловати од сопствени средства, планира ЈП „Стрежево“ од Битола. Станува збор за краткорочна или среднорочна инвестиција, од која претпијатието ќе обезбеди дополнителни…
Битолчанецот Александар Цуцуловски е избран за координатор на СДСМ за Пелагонискиот регион, соопштија од Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија. Тој е еден од осумте новоизбрани регионални координатори на СДСМ во Македонија.…
РЕК „Битола“ произведува струја само со еден блок зашто првиот е во ремонт, а вториот од синоќа е надвор од функција. Од ВМРО-ДПМНЕ денес обвинија дека блокот 2 испадна од…
Уникатни фотографии и теренски записи кои се дело на полскиот етнолог Јозеф Обрембски, којшто вршел теренски истражувања во Порече од август 1932 до март 1933, се претставени на изложбата „Поречаните“.…
Националниот парк Пелистер  е меѓу осумте добитници на големи грантови од програмата финансирана од Европската унија за подобрување на управувањето со заштитени подрачја.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани