Февруари 21, 2019

Пелагонискиот регион е на прво место во земјава по морталитет од малигни неоплазми во 2016 година покажа истражувањето на Институтот за јавно здравје во Република Македонија. Според објавените податоци, Пелагонискиот регион предничи по бројот на смрттни случаи од рак сметано на 100 000 жители по статитички региони во Македонија.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани