Депонија на сред Битола

Ноември 16, 2018

Во депонија се претворени некогашните простории на Дирекциите на Министерството за финансии и на Управата за имотно-правни работи во Битола. Просториите кои се во распаѓање се наоѓаат во центарот на градот кај Дрвен Пазар. Освен лошата слика, од внатре се шири и лоша миризба. Украдена е целата дограма, уништени се покривите и подот, а ѓубриште е расфрлено на сите страни. Службите одамна се иселија, а местото прерасна во збиралиште на бездомници, зависници на дрога и нужник на случајни минувачи. Ваква е состојбата подолго време, па дури и некогашното службено возило е обраснато со коров.

46373384 1439671102830092 5661886907634679808 n

46346343 506159166565344 8497556313683787776 n

46356523 463216204085382 2813719709394927616 n

46362788 556964421393632 2807328682094362624 n

46391134 221443062088122 2878402221815365632 n

46408491 312218866047141 352636739354886144 n

46338579 294916878030253 731719928813453312 n

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани