Webp.net gifmaker

За 34 дена двојно повеќе пожари во Битола

Февруари 03, 2020

И покрај благата зима, бројот на пожари во Битола е голем. За 34 денови двојно повеќе пожари. 

„До овој момент имаме 60 интервенции, последните два- три дена иако беше топло време, имавме повеќе интервенции на отворен простор што значи менталитетот и недоговорносота на граѓаните, си продолжуваат. Вчера имавме два прожари во близина на Националниот парк Пелистер. Ќе мора да се бараат сили и начини да ја подигнуваме свеста. Ако почетокот е ваков, во топла зима на ден имаме шест интервенции, тоа се сериозни параметри за тоа што не очекува“, рече Костадин Поповски, командир на Противпожарната единица во Битола. 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани