Вилает

Општина Новаци им подели новогодишни пакетчиња на сите ученици од  8-те подрачни училишта во општината.
Невладината организација „Заедничка алтернатива„ во соработка со„ 22 Нентори“ и ЗУР „Македонски ракотворби“ и со поддршка на јавните претпријатија, ЈП„Комуналец“,ЈПВодовод“,ЈП„Нискоградба“,ЈП„Пазари“,Синдикатот на РЕК-Битола,јавниот локал Take Away-Food-Битола,денеска донираа новогодишни пакетчиња и средства…
На 26 јануари следната година, во организација на Центарот за култура, Камерниот оркестар од Битола ќе одржи концерт насловен "Засекогаш во срцата".
Јавното претпријатие " Стрежево" и Владата на Република Македонија потпишаа договор за концесија на риби за организирање рекреативен риболов на рекреативната зона " Акумулација Стрежево". Денес ЈП Стрежево-Битола склучи договор…
Француската Алијанса од Битола традиционално и оваа година организираше Новогодишна приредба во Mалата сала на Центарот за Култура. Учениците со песни на француски јазик, танцови и глума уживаа на сцена.…
Крајот од проектот „Кугламе и сме среќни“ кој во Битола траеше четири месеци, предновогодишно свечено беше прославен со ревијален натпревар во Битолската куглана во присуство на гости, познати лица, поддржувачи,…
На Гинеколошко-акушерското одделение при Клиничката болница во Битола отворена е Роса школа за мајчинство наменета за едукација и обука на идните родители. Школата е отворена преку соработка на Пивара Скопје…
Ненадејно денеска почина Ристо Палигора, советник конзерватор во Завод и музеј –Битола. Палигора е роден во 1961 година во Битола и е познат експерт во државата од областа на конзервацијата…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани