Јануари 22, 2019

Вилает

Три клима уреди денеска беа донирани во јавната установа детски градинки „Естреја Овадија Мара од СН Осигурителен Брокер АД Битола.
Не така одамна, едни го фарбаа со боја и го гаѓаа со јајца, други го тушираа и чистеа , а сега  споменикот на Филип Втори, односно постаментот е претворен во…
Битолскиот Завод и музеј ги започна археолошките истражувања на новопронајдените остатоци од црквата Св. Ѓорѓија кај битолската Јени Џамија, кои се откриени на почетокот на годината при реконструкција на фонтаната…
„Наместо да пиеме кафе на Широк Сокак и кажано по битолски да скитаме (шетаме), се фативме за работа да го средиме чикмачето (сокаче) кај Бела Чешма да ни биде убаво…
Започна жирирањето на 52 простигнати филмови за учество на 26-от Интернационален фестивал на аматерски документарен филм „Камера 300“ во Битола. Меѓународното стручно жири во состав: мајстор на аматерскиот филм Љупчо…
Учениците од средното  медицинско училиште „Д-р Јован Калаузи“ Битола, денеска го одбележаа Меѓународниот ден за борба против гладта. Медицинското училиште цела недела е вклучено во активности за тоа како да…
Во рамките на проектот за граѓанско учество поддржан од УСАИД „Инспирирај, вклучи се, волонтирај“, Младинскиот културен центар од Битола и Општина Битола, го промовираа Советот за волонтерство.
Битолчани предлагаат проширување на пешачките зони во централното градско подрачје. Во истражувањето што го спорведе Здружението „Геосфера“ од Битола од 770 анкетирани битолчани, дури 63 проценти одговориле дека треба да…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани