Јануари 19, 2018

Методија Тасевски  е  избран за нов претседател на ОО на СДСМ во Битола. Одлуката за негово именување ја донел лично претседателот на СДСМ Зоран Заев, потврди Тасевски за апла.мк . Тасевски  е со долг партиски стаж и добар познавач на политичките прилики во градот.

Заврши процесот за самокандидирање  за локален лидер на СДСМ во Битола. До понеделникот сите членови на СДСМ Битола имаа право да испратат  до централата во Скопје, кандидатура за оваа позиција со биографија и  програма за работа.  Засега не се знае кои се од сопартиците на Зоран Заев во Битола пројавиле апетити за локален шеф

Методија Илиевски, е новиот координатор на советничката група на СДСМ во Советот на Општина Битола.

Веднаш по назначувањето на нови членови  на управните  и надзорните одбори  во локалните јавни претпријатија, локалните институции и училиштата ќе се назначат и нови директори  кои во најголем дел ќе бидат вршители на должност, вели пратеникот Васко Ковачевски, локален лидер на СДСМ во Битола.

На расправата на втората сединца во Советот на општина Битола за формирање на комисисии, опозициската ВМРО-ДПМНЕ, се пожали дека е маргинализирана во составот на комисиите  кои за нив се значајни и бараат поголема застапеност. Од владеачкото мнозинсво велат дека испочитувана е пропорционалната застапеност на сите советнички групи во советот.

Страница 1 од 5

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани