Август 23, 2019

Street gif

40 години од создавањето на фестивалот „Браќа Манаки“

Април 23, 2019

Денес се навршуваат 40 години од првиот Фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ во тоа време наречен „Манакиеви средби“. На 23 и 24 септември 1979 година на манифестацијата беа презентирани краткометражни и долгометражни филмови од сниматели од цела Југославија, а беше организирана и тркалезна маса со познати филмски работници од сите тогашни центри на Југославија.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани