Webp.net gifmaker

„НА КАФЕ СО БЕГАЛЦИТЕ” во Битола

Јануари 26, 2018

За утре во Битола е најавен  настан за размена на мислења и подигнување на свеста за мигрантите и бегалците  како  проект  на УСАИД.  Настанот „Кафе со бегалците и мигрантите” ќе се одржи во кафулето Интермецо со почеток во 11 часот.

На овој настан според најавата присутните ќе имаат можност да погледнат  емотивно видео во кое неколку баратели на азил во Република Македонија ги споделуваат нивните искуствa, по што ќе се отвори простор за разговори во кои секој присутен ќе има можност да ги сподели своите ставови, мислења или стравови за бегалците, мигрантите и бегалската криза.

Целта на овој настан е да се подигне свесноста за искуствата со кои се соочуваaт овие лица за време на нивното патување, меѓу кои и потенцијалната опасност да станат жртви на трговија со луѓе, како и да се намали жигосувањето на оваа група на граѓани.

Овој  прокет се спроведува  од страна на Македонско здружение на млади правници во соработка со Здружението на граѓани за акција против насилство и трговија со луѓе Отворена Порта.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани