Декември 13, 2018

Крфица

Кога ви доаѓа да врескате, кога сите ифтири ќе ги фрлите на оној другиот кој ,,ви направил нешто,,, на оној со кој никако неможете да се договорите, а морате, пример,…
Ме иритираше пристапот во некои мотивациски видеа во кои се кажуваше дека не постојат проблеми, дека животот има контрасти, дека тоа се нарекуваат предизвици. Не прифаќав, постојано чувствував отпор и…
Кога се сеќавам на моето основно училиште, во спомените ми доаѓа слика како со соучениците во ходникот на „Тодор Ангелевски“ ја свириме и пееме песната „Волим црно и црвено“ од…
Кога ќе ги прашаш луѓето ,,што имаат“, многу потешко одговараат, размислуваат, се обидуваат да се присетат - отколку кога ќе поставиш прашање ,,што немате“ или ,,што сакате да имате?“ И…
Сопругот ми почина додека бев сѐ уште на породилно боледување со нашето второ дете. Само што наполнив 29 години, а станав самохрана мајка на две деца. Ќерка ми Хелена четири…
Како кристалниот лустер од Офицерскиот дом да можете да го нарачате на кинескиот сајт Али Експрес. Ете, такво чувство добив додека ја слушав одбраната на Талески за време на судскиот…
Многу често слушам изјави од типот : Немам среќа, не чувствувам радост, зошто мене?! Сите аларми во мојата глава почнуваат да ѕвонат. Ми иде да прашам неколку прашања кои ми…
Ќерка ми плачи, ме моли да останам со неа. Бара да ја прошетам. Срцето ми се кини кога ја оставам зашто морам да одам на работа и да донесам дома…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани