Webp.net gifmaker

Одличен концерт на Битолскиот дувачки оркестар и Дувачкиот оркестар на музчкото училиште

Ноември 27, 2019

Вечерва на  задоволство на битолската публика, Битолскиот дувачки оркестар и  Дувачкиот оркестар на Државното музичко училиште – Битола, под раководство  на професорот Марјан Бакревски, одржаа одличен концерт во Големата  сала на Центарот за култура, која беше исполнета до последно место. На репертоарот двата дувачки оркестри се претстааија со дела во различни стилови, а доминираше  маршовското свирење. Битолските солисти Дамјана Апостоловски и Александар Гацоски,  изведоа  арии и канцони, а на концертот  учествуваше и детскиот хор Ѕвончиња. 

{YouTube}
.be&fbclid=IwAR2oxUTosZ8X0IZ9EdN__n9d1QQ2BgdbpEsu-0z1OPnHTynpCtQYIAuMSCU{/YouTube}

Професорот Марјан Бакревски заедно со дувачките орекстри направија  одлична атмосфера  со силна интеракција на публиката. Концертот беше поддржан од Општина Битола, ЈП „Комуналец“ и „Пазари“ како и неколку битолски компании.

Е.М.

75252795 2153802424915820 7871801916781494272 n

77364253 780542165684465 3790509656074354688 n

74228894 466275484005535 2602945327510061056 n

 76788279 555364848359262 3339274198613753856 n 1

77368865 422638565344204 1994519302580994048 n

 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани