Jавно претпријатие за изградба и одржување на јавен простор за паркирање и уредување и организирање на јавен локален превоз на патници во Општина Битола – ЈППЈЛП Битола им соопштува на граѓните на Општина Битола дека започнува со бележење на пешачките зони (зебри).

Во таа насока апелираaт до граѓаните да ги почитуваат правилата за безбедно движење во сообраќајот, а особено да бидат внимателни со управувањето на возилата на местата каде што се врши бележењето.

Зонското паркирање е десеткувано, празни се паркинг местата на улиците, а  празни се и затворените паркинзи низ градот. Од јавното претпријатије велат дека од 90 илјади паркирани возила дневно, бројот е намален на 10 до 15 илјади.

„Немате поим што е тоа емпатија и грижа за граѓаните“, реагираше ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на диркеторот на ЈП за паркинзи, Зоран Дојчиновски, кој, пак, испрати доипс до медиумите  по прес конференцијата на опозицијата во Битола.

Здружението на такси превозници во Битола до редакцијата на апла.мк испрати поплака за некултурното однесување на нашите сограѓани поради узурпацијата на паркингот за такси возила. Од Здружението се пожалија дека надлежните институции, односно сообраќајната полицијата и комуналната инспекција не им излегуваат во пресрет на овие нивни реакции.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани