Webp.net gifmaker

Родителите на децата што треба да се запишат во основните училишта до 31 август треба да достават потврда дека детето ги примило сите вакцини. Без пополнет вакцинален картон детето нема да биде запишано на училиште. Државниот санитарен и здравствен инспекторат од септември ќе го проверува вакциналниот статут на сите ученици, не само на првачињата.

Во 1912 година околу 10 000 битолчани масовни се вакцинирале од голема сипаница, а во 1914 година била спроведен и првиот систематски преглед.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани