Webp.net gifmaker

Корисниците на деловни простории во градот ќе бидат ослободени од комуналната такса за месеците додека трае вонредната состојба, а потоа до 15 ноември таа ќе изнесува 5 денари. Владата вчера ја прифати иницијативата на градоначалничката на Битола Наташа Петровска и донесе одлука со која се овозможи намалување на комуналната такса за корисниците на деловните простории.

275 години ќе ви требаа да бидите на власт за да ги вложите парите што ние ги даваме за животна средина, им рече претседателот на Советот Валентин Груевски на советниците од опозиционата ВМРО-ДПМНЕ кои денес ја критикуваа мерката за субвенционирање на клима инвертери во Битола. На денешната седница беа донесени измени и дополнувања на Програмата за живота средина за 2020 година, со тоа што буџетот се зголемува со 160 милиони денари или 2,5 милиони евра наменети за замена на печките на дрва со инвертер клими.

Советничките од владеачката коалиција предводена од СДСМ денес ја напуштија седницата на Совет во моментот кога на говорницата застана советникот на „Понаку“ Иван Чулакоски да дискутира.

„Се додека не добиеме одговор, на начин на кој го побаравме, ќе напуштаме дискусија. Тој одбра палки, камења и линч, ние одбравме бојкот“. Демократско право е, исто такво какво тие имаат за протестот“, рекоа советничките од СДСМ за Апла.мк.

Страница 1 од 10

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани