2win800x200

Се уредува пазар за продажба на големо кај Сточниот пазар

Септември 15, 2022

На површина од 3500 м2 кои се дел од Сточниот пазар, се создаваат услови за работа на пазарот на големо во Битола.

Pazar na golemo 01 1

Увид во работните активности и подготовките на теренот извршија градоначалникот на општина Битола Тони Коњановски и директорот на ЈП „Пазари“, Никола Гацоски.

 

Pazar na golemo 02 1

Градоначалникот Коњановски истакна дека со ставањето во функција на пазарот на големо, се создаваат подобри услови за пазарџиите во градот, на кои им се овозможува во соодветни услови да ги продаваат своите производи.

Pazar na golemo 05 1

Директорот на ЈП „Пазари“ Гацоски посочи дека за кратко време од околу 2 недели, вработените лица во соработка со останатите јавни претпријатија и локални приватни фирми, извршиле генерално чистење на просторот, рамнење на теренот, тапкање, се поставува гребен асфалт, тоалети, а паралелно е обезбедено ЛЕД осветлување, вода за пиење и одржување на хигиената. Следен чекор во уредувањето е оградување на просторот од сите страни.

Pazar na golemo 09 1

Во наредниот период лицата кои продаваат земјоделски производи од камиони од Пелагонискиот регион, но и од останатите региони, потребно е да потпишат договори со ЈП „Пазари“ и да ги продаваат своите производи на уреден простор, наместо како досега, по улиците, на недозволени места. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани