2win800x200

Децата од градинката „Кокиче“ одблиску со пекарите, кројачите, шивачите од нашиот град

Март 15, 2023

 

Во рамки на темата „Професии“ децата од детската градинка „Кокиче“ при ЈОУДГ „Мајски цвет“ Битола беа во посета на пекара Церера и конфекцискиот погон Галина. -Децата одблиску се запознаа со работата на пекарите и продавачите на бели пецива, моден креатор, кројач, шивач, пакувач, а воедно ги видоа процесите на одвојување на процесот од брашно до леб и од памук до облека, велат воспитувачот Јулијана Атанасова и негователката Татјана Таневска. 

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани