Во Отешево се реконструира специјализираната болница за превенција, лекување и рехабилитација

Мај 25, 2023

Јавната здравствена установа Специјализирана болница за превенција, лекување и рехабилитација која се наоѓа на брегот на преспанското езеро во Отешево, почна да се реконструира.

Градежните активности ќе се одвиваат околу четири месеци и во овој период работата на болницата ќе биде реорганизирана, информираат од тамошната јавна здравствена установа.-Работниот процес во болницата продолѓува и ќе се одвива во другиот болнички објект каде е сместен одделот за физикална медицина и рехабилитација. Исто така за време на реновирањето сите амбулантски и болнички услуги ќе бидат врешени во болничкиот објект. Со завршување на реконструкцијата очекуваме квалитетот на нашите услуги да биде на повисоко ниво, соопштија од ЈЗУ Специјализирана болница-Отешево, пренесува Независен..

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани