2win800x200

„Ромски школи за феминизам и лидерство во Европа: обука на ромски тренери за вклучување на млади ромки“

Мај 20, 2024

На 8 мај 2024 година во Рим, Италија се одржа последниот партнерски состанок од проектот „Ромски школи за феминизам и лидерство во Европа: обука на ромски тренери за вклучување на млади ромки“. За време на состанокот се разговараше за финализирање на креирањето на прирачникот за тренерите заедно со материјалот за учење за идните лидерки кој ќе биде дел од веќе создадената платфома за учење https://skolaromani.org/. Исто така се разговараше за организацијата на крајната конференција во врска со проектот која ќе се одржи на почетокот од октомври 2024 година во Мадрид, Шпанија. Координатор на проектот е шпанската организација Феминистичко ромско здружение за различност Asociación Gitanas Feministas por la Diversidad, а партнери освен од Шпанија и „Сумнал“ од Северна Македонија се и организации од Романија, Португалија, Германија, Италија и Србија. Проектот е финасиран од Шпанската национална агенција преку програмата на Еразмус + на Европската Унија.

443711250 306133265888836 3131535629083894150 n

441970097 306133552555474 7810992855718609946 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани