Во заедничкиот наплатен центар на јавните претпријатија се преземаат сите мерки за заштита од корана вирусот

Март 27, 2020

Со првиот чекор во наплатниот центар на трите јавни претпријатија „Водовод“, „Нискоградба“ и „Комуналец' , ќе ве пречекаат вработени од претпријатијата кои ќе ви понудат дезинфекција на рацете со соодветно дезинфекциско средство. Ако се знае дека честото миење на рацете е неопходно за да се ограничи ширењето на инфекции, во овој случај со дезинфекција на рацете се намалува ризикот од пренесување на вирусот и се штитат не само граѓаните кои дошле да ги платат сметките за вода, туку и вработените во наплатните центри, велат од  јавните претпријатија. Вработените љубезно ќе ве информираат дека дезинфекцијата е добар начин да ги неутрализирате бактериите и вирусите на нашите  раце. Средството за дезинфекција за раце тоа го прави на  оптимален начин, така што вашето здравје ќе  биде добро заштитено додека  се допираат одредени површини каде што има поголема феквенција на луѓе.

-Ме изненади гестот на вработените, и тоа многу позитивно, веднаш штом  влеговме во новиот наплатен центар љубезно ни понудија дезинфекција на рацете, и за тоа им сме благодарни, бидејќи и ние како граѓани допираме различни површини, предмети,  други лице,  облека, што може да има честички. Вака безбедни се и граѓаните, ама и вработените во наплатниот центар. Добро е што јавните претпријатија и институциите се грижат за нас граѓаните, вели битолчанка. 

в 5

ЈП „Водовод“ претходно ги презеде сите превентивни дезинфекциони мерки за сите објекти на претпријатието, а тие  мерки ќе се повторуваат и во иднина, по потреба. Вработените имаат на располагање заштитна маска и ракавици, а средства за чистење на рацете со раствор на алкохол се поставени во сите работни простории. Во ова јавно претпријатие согласно одлуките на Владата за превенција од ширење на Ковид 19  на огласните табли поставени се информативни содржини за превенција од ширење на Ковид 19. 

в 2

в 3

в 4

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани