2win800x200

Преспа брои штети од пролетните мразови

Април 23, 2020

Измрзнаа овошките во повеќе делови од Преспа, се жалат јаболкопроизводителите. Најоштетени се овоштарниците во селата Волкореди, Сирхан, Покрвеник, Евла, вели Пере Транталовски, јаболкопроизводител од Евла.  Оштетувањата на некои од дрвјата се и до 95 проценти се пожали Транталовски. 

pres1

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани