Webp.net gifmaker

Општина Битола ги објави сумите за поддршка на културните настани годинава

Август 31, 2020

Општина Битола преку соопштение до медиумите ги информира граѓаните за средствата, со кои беа поддржани досегашните културни настани во текот на оваа година. Во изминатите осум месеци потрошила  3 769 000 денари за поддршка за културата во градот. Ете, подетално за кои настани:  

 1. Концерт на Галија и Нокаут                                                        –                                                250 000 денари
 2. Три концерти на Авалон Продукција ( А.Медуњанин, Д. Рундек, Ж. Бебек)         –                 600 000 денари
 3. Концерт на камерен оркестар                                                    –                                                150 000 денари
 4. Локум фест                                                                                  –                                                120 000 денари
 5. Илинденски денови                                                                    –                                                 200 000 денари
 6. Џез фестивал                                                                              –                                                100 000 денари
 7. Концерт на Петар Грашо                                                            –                                                500 000 денари
 8. Битола отворен град                                                                  –                                                600 000 денари
 9. Фестивал на музика и вино                                                       –                                                300 000 денари
 10. Тра-ла-ла со камерен оркестар                                                –                                                150 000 денари
 11. Незаборав (електронска верзија)                                             –                                                156 000 денари
 12. Одбележување на денот на младите                                       –                                                120 000 денари
 13. 300 работи, Триста                                                                    –                                                   28 000 денари
 14. ИФФК Браќа Манаки                                                                  –                                                220 000 денари
 15. Мал битолски Монмартр                                                            –                                                150 000 денари
 16. Одбележување на 60 години Македонски Научно Друштво Битола           –                           375 000 денари
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани