Webp.net gifmaker

Намалената комунална такса останува и за зимскиот период

Октомври 30, 2020

Советот на Општина Битола донесе одлука комуналната такса и во текот на зимскиот период да остане намалена на 5 денари за метар квадратен, а не на 15 како што беше пред појавата на пандемијата со ковид-19.

„Ќе донесеме одлука со која комуналната такса ја намалуваме на 5 денари за зимскиот период од 15 ноември до 15 април. Во минатотото се плаќаше по 15 денари, сега ќе биде 5 денари од метар квадратен. Тоа ќе биде помош за угостителите и за сите оние што продваат и надвор, едно олеснување во оваа економска криза поради пандемијата“ рече претседателот на Советот Валентин Груевски.

Комуналната такса беше намалена пред неколку месеци со појавата на коронакирзата, а сега поевтинувањето е продолжено за пет месеци.  

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани