Webp.net gifmaker

Виолинската чета од Битола од Државен натпревар се врати со куп награди

Мај 29, 2021

Од 26 до 29.05 оваа година во Кавадарци се одржа Државниот натпревар за ученици од основното музичко образование,  со физичко присуство и запазување на сите протоколи. Младите виолинисти од Битола кои зедоа учество во различни возрасни категории многу успешно се представија и сите се вратија со награди. Па така, Ивана Крстевска III одделение освои трета награда, Марио Андреевски VI одд. трета награда, Елена Георгиева VI одд. прва награда, Андреа Нешковска VII одд. втора награда и Марко Крстевски VIII одд. прва награда.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани