Webp.net gifmaker

Признанието Библиотекар на годината за Фатма Бајрам Аземовска од Битолската библиотека

Јуни 22, 2021

Признанието библиотекар на годината „Павлина Цунева Маказлиева“ за врвни достигнувања од областа на библиотекарството и информациската дејност од јавните библиотеки, за 2020 година ѝ се додели на м-р Фатма Бајрам Аземовска, библиотекар во НУУБ "Св. Климент Охридски", Битола.

Имаше 16 критериуми по кои се водеше стручната жири комисија за доделување на наградата, а Бајрам Аземовска ги исполнуваше сите. Еве дел од критериумите: број на реализирани проекти во библиотечно- информациската дејност, користење на информациска и комуникациска технологија во ширењето и збогатувањето на библиотечните услуги, континуитет во унапредувањето на библиотечно информациската дејност, поттикнување навики за читање кај децата, број на објавени научни и стручни трудови од областа на библиотекарството и друго.

Таа беше првиот магистер по библиотекарство во земјава, која постипломските студии ги заврши со оценка 10 на Педагошниот факултет во Скопје. Како вработена во Битолската библиотека вклучена е во многу активности, истражувања, а секојдневно придонесува и за популаризација на книгата и Битолската библиотека.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани