Webp.net gifmaker

Поради жештините намален притисокот на водата во викенд населбата над Ниже Поле

Јули 16, 2021
Фото Мој роден крај Фото Мој роден крај

Поради големите летни жештини, водостојот на изворите Црвена, Лак Поток и Сапунчица е намален и затоа има намалување на притисокот и количините со вода на викенд населбата над селото Ниже Поле.

ЈКП „Водовод“ Битола апелира до граѓаните рационално користење на водата, бидејќи можни се прекини со водоснабдувањето, поради намалувањето на количините со вода за пиење на потегот - викенд насеба над селото Ниже Поле.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани