Наставници од „Даме Груев“ во посета на Литванија во рамки на Еразмус проект

Ноември 28, 2021

Во период од 22 до 26 Ноември 2021 година наставничките Кети Неделковска,Билјана Цветковска и Соња Јанкуловска координатор од ОУ Даме Груев -Битола имаа можност да се дел од група наставници од земјите Турција,Италија,Грција,и Финска во посета на Литванија и реализација Еразмус активностите од проектот GAME on-Игра за .

Во текот на престојот наставниците со приклучување на различни работилници и преку комбинирање на теоријата и практиката, изработуваа методи за создавање позитивна емоционално здрава и безбедна средина за учење на учениците.

3

-Модели на добри практики преку заеднички активности на наставници,ученици и родители и нивна успешна имплементација кои ќе бидат добар пример за споделување со нашите ученици.Наставниците кои учествуваа во оваа мобилност ги зголемија своите професионални и комуникациски вештини ,се стекнаа со знаење и ги развија своите компетентности неопходни во областа на создавање безбедна и здрава животна средина клучна за успехот на часовите, а со тоа поголема мотивираност и успешност на учениците , истакна  координаторот Соња Јанкуловска .

2

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани