2win800x200

Земјиштето кај поранешен финансов ќе стане паркинг и јавно зеленило

Јануари 31, 2022

Земјиштето кај што се наоаѓаше поранешното подрачно одделение на УЈП ќе биде наменето во паркинг и јавно зеленило. Ваква иницијатива денес поднесе советникот Бојан Бојкоски од ВМРО-ДПМНЕ која беше изгласана на денешната седница на Совет. 

„Поднесуваме иницијатива за пренамена на земјиштето за јавна употреба на паркинг простор со јавно зеленило, односно, тргнување на маркицата за изградба на повеќекатница таму и да се направи паркинг', рече Бојковски.  

Местото кое се предвидува да биде паркинг, беше расчистено од страна на претходната локална власт во септември 2019 гоидна, од старите бараки на УЈП кои со години се распаѓаа, создавјќи депонија во центарот на Битола. Тогаш беше најавено дека местото ќе биде наменети за паркинг или за парк.  

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани