2win800x200

Министерот Шаќири го врати Предраг Созовски за директор на ООУ„Св. Климент Охридски“ Битола

Јуни 14, 2024

Министерот за образование Јетон Шаќири, пред заминување и формирање на новата влада, ја исправи грешката и го врати Предраг Созовски за директор на ООУ „Св. Климент Охридски“ Битола. Ова значи дека Гордана Анастасова, досегашната вршител на должност и висок партиски функционер на СДСМ Битола не доби мандат да раководи со училиштето.

Напротив министерот Шаќири, деновиве за Созовски потпишал ново решение за  вд-де мандат да раководи со училиштето.  Созовски во септември 2022 беше  избран за прв пат за  директор на ООУ „Св. Климент Охридски“ во Битола. Тој е наставник по физичко воспитание и образование, избран од редот на вработените, познат спортист и спортски работик во Битола. 

 

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани