Се осветлува битолскиот Версај и хортикултурно се уредува

Септември 14, 2021

Офицерскиот дом на кој пред четири години му се закануваше продажба, остана во државан сопственост и се реставрира. Денеовиве обновената, во автентичен стил, фасда е осветлена што даде посебна магија на изгледот на битолскиот Версај. Околината исто така хортикултурно се уредува со тревници и цвеќиња, а се поставуваат и патеки со гранитни плочки и коцка. Објектот го враќа својот сјај, и покрај одредени злонамерни критики, сликата на терен вреди сто зборови. Офицерски дом кој беше пред распаѓање, си го врати својот доличен изглед, ќе продолжи да ја краси Битола уште многу години и  битолчани треба да се горди на тоа.    ofi 9

ofi4

ofi2

ofi7

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани