Webp.net gifmaker

Битолчанецот Владимир Неделковски го освои 56 место на Светскорто првенство во параглајдинг што денес заврши во Крушево. Пласманот е одличен ако се знае дека на натпреварот учествуваа 151 натпреварувач од 48 земји. Резултатот е постигнат по изведени летови во десет диспиплини. Останатите членови од македонската репрезентација Горѓи Ристовски од Скопје го освои 83 место и Дарко Станковски од Велес се пласира на 101 место. Македонската репрезентација го зазеде 23 мето од 48 репрезентации.нашите

Превенството го промовира Крушево како светска десетинација за параглајдерство. На него учествуваа четири учесници повеќе од најбројното првенство досега. Во текот на десетте натпреварувачки денови натпреварувачите прелетаа 130 000 километрикинези

натпревар

 

Стотина параглајдеристи денес во различни бои го обоија небето над Битола, а нивниот воздушен танц низ фотообјективот успеа да го „улови“ битолската фотографка Ивoна Кочов. Параглајдеристите се дел од Светското првенство кое се одржува во Крушево каде има 150 учесници од 49 земји. Во рамки на своите дисциплини тие денес имаа прелети од Крушево кон  Острец и Големо Коњари преку 100 километри. 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани