Webp.net gifmaker

Воздушен танц на стотина параглајдеристи над Битола (Фото Ивона Кочов)

Август 12, 2019

Стотина параглајдеристи денес во различни бои го обоија небето над Битола, а нивниот воздушен танц низ фотообјективот успеа да го „улови“ битолската фотографка Ивoна Кочов. Параглајдеристите се дел од Светското првенство кое се одржува во Крушево каде има 150 учесници од 49 земји. Во рамки на своите дисциплини тие денес имаа прелети од Крушево кон  Острец и Големо Коњари преку 100 километри. 

пара 1

пара 2

пара 3

пара 4

пара 5

пара 6

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани