2win800x200

Битолските уметници со изложба посветена на празникот на жената-Офицeрски дом Битола

Март 09, 2023

Во Офицeрскиот дом во Битола отворена е изложба на членови на ДЛУБ посветена на жената. 

На изложбата се претставени дела на 19 сликари, членови на ДЛУБ реализирани во последниот период. 

Во Офицерскиот дом во Битола се изложени дела на авторите Слободан Рајчевски, Тони Попов, Александар Поповски, Љубица М. Солак, Николче Српчански, Филип Јовески, Стефан Анчевски,  Панде Петровски, Зана Восу, Алкивиадис Восду, Петар Кирановски,  Анастасија Петрова-Мушовска, Валентина Илијевска, Динко Ненов и Дејан Макаријоски, како и дела од Златко Крстевски и Васко Ѓоргиев, Ѓорги Зајаковски, Ванчо Кеков.

Можеби е уметничко дело на 4 луѓе и луѓе што стојат

Можеби е уметничко дело на 9 луѓе и внатре

Можно е да е слика од 20 луѓе, луѓе што стојат и внатре

Можеби е уметничко дело на 3 луѓе и луѓе што стојат

Можеби е уметничко дело на внатре

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани