Webp.net gifmaker

Последни подготовки во хотелот Молика за прием на лица во државен карантин (фотогалерија)

Март 28, 2020

Во хотелот ,,Молика” на Пелистер, се прават последните подготовки за прифаќање во државен карантин  на 90 нашинци  кои  вечерва ќе се вратат од Словенија и  Хрватска.

IMG 2e497bd68372df76719371593907de6d V

Од ЕСМ соопштија дека лицата се очекува во текот на денот да пристигнат на скопскиот аеродром и до вечерта да бидат организирано пренесени до хотелот ,,Молика”.

IMG 845ad866fca91f560d5c450ca82ab834 V

„Транспортот и сместувањето ќе бидат извршени согласно протоколите на министерствата за надворешни работи, за внатрешни работи и за здравство, додека од страна на хотелот ќе бидат обезбедени сите услови за престој за периодот додека трае пропишаната изолација“, велат од ЕСМ.

IMG f5f031d84b1fd71af7e2308988fee84f V

На располагање на државата за овие потреби од страна на АД ЕСМ и се ставени и хотелите ,,Попова Шапка” и ,,Славија” на Попова Шапка, каде се очекува во текот на утрешниот ден да се сместат граѓани за кои беше обезбедено организирано враќање од странство и кои ќе го поминат изолациониот период во овие капацитети.

IMG d1f9d9992354d2bdf68f608fe3a1a2cd V

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани