Една делница на "Илинденска" е целосно завршена, а три се подготвени за асфалтирање

Октомври 17, 2020

Три делници  од  улицата  "Илинденска" се тампонирани  и спремни за асфалтирање. Една веќе е целосно завршена.

Дополнително се работи и во завршна фаза се уште две во делот на вградување на подземните инсталации, објави градоначалничката Наташа Петровска на ФБ 

Една од најфреквентните улици во Битола, Илинденска, се реконструира во должина од 2,1 километри и тоа се реализира во три фази. Санацијата на оваа улица ќе ја опфати примарната, секундараната канализациона и водоводна мрежа, како и коловозот, а за вакви темелни зафати на оваа сообраќајница од општинскиот буџет издвоени се  со 32,7 милиони денари или над 500 илјади евра.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани