Наместо поправки на дефекти, нова водоводна мрежа на крак од улицата "Климент Охридски"

Февруари 03, 2021

Јавното претпријатие "Водовод" целосно ја заменува старата дотраена водоводната мрежа на дел од улицата "Климент Охридски" во центарот на градот, наместо постојано да ги санира дефектите. Од "Водовод" велат дека промената ја извршуваат со сопствени средства.

 

"Поради дотраеност и неможноста на понатамошна санација на дефектите, ЈКП Водовод со сопствени средства пристапи кон целосна промена водоводната мрежа во должина од 55 метри на дел на улицата Климент Охриски, односно уличката од број 140 наспроти Пелагонка 2. ЈКП Водовод Битола ги подобрува условите за живот на граѓаните, информираат од "Водовод"

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани