2win800x200

Нови канделабри на реконструираните улици

Април 15, 2021

По поставувањето на новите канделабри на пешачката улица на „Булеварот 1 Мај“,  поставени се  нови канделабри и на реконструираниот дел од улицата „Димитар Илиевски Мурато“.

Поставувањето на нови канделабри и замената на старите дотраени столбови, продолжува и на другите улици кои се во фаза на реконструкција.

Со реализацијата на инфраструктурните проекти кои го решаваат и проблемот со уличното осветлување, се врши поставување на подземен довод за новите канделабри, што е од големо значење во поглед на безбедносниот и визуелниот аспект, при што висечките кабли стануваат минато, информираат од Опшина Битола

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани