Webp.net gifmaker

При денешната посета на НП Пелистер, градоначалничката Наташа Петровска, рече дека за развој на Потпелистерието вложени се 64 милиони денари, а 50 проценти од инвестициите се реализирани.

Издадена е градежна дозвола за реконструкција на дел од  патот кој води кон Националниот парк "Пелистер". Проектната документација се однесува на делницата  од клучката кај Црвени Петли до трафостаницата во селото Трново во вредност од 26 милиони денари.

 Пелистер е непресушна инспирација за вљубениците во планината и фотографијата. Често, наши редовни читатели ни испраќаат прекрасни фотографии од планианскиот убавец, а меѓу нив многупати е и младиот Пантелејмон Трпчевски, кој овој викенде заедно со семјеството се искачи до Големо Езеро по патеката покрај реката Сапунчица, која извира од Баба Планина.

Исто така, по оваа патека на 15 август ќе се одржи долгоочекуваната трка - „Ultra Pelister Trail“. 

https://www.pelisterultratrail.com/

 

При денешната работна посета на Општина Битола на министерот за животна
средина, Јани Макрадули заедно  со градоначалничката Наташа Петровска ја посетија пречистителната станица за селата Магарево и Трново,
проект финансиран од страна на Европската Унија, во вредност од 9.018.336,00 денари,
имплементиран преку партнерот УНДП.
Страница 1 од 15

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани